Министърът на транспорта обсъди в Свищов строителството на новия мост над Дунав

Публикувано на ср, 17 Апр. 2019
71 четения

Министърът на транспорта Росен Желязков вчера посети Свищов, където се срещна с кмета на Общината Генчо Генчев. По време на близо 4-часовата среща бяха обсъдени основни въпроси, свързани с реализирането на бъдещия мост над река Дунав, свързващ България и Румъния при градовете Свищов и Зимнич, и реализирането на Дунавския индустриален технологичен парк. Министърът направи оглед на терените на бившите казарми и цялото поречие на река Дунав от българска страна, до местността „Паметниците“.

Кметът запозна министър Желязков с предизвикателствата, които стоят пред общинското ръководство. Генчо Генчев повдигна въпроса за състоянието на пътната инфраструктура в Общината и начина за извеждане на трафика на камиони извън града и населените места. Обсъдено беше изграждането на скоростна отсечка, която да свързва Свищов с магистралата Русе – Велико Търново. В разговора между двамата беше повдигнат и въпросът за проблемите с транспортната схема на община Свищов и недостатъчните средства от държавната субсидия за дотация, и обслужването на малките населени места.

Във връзка с реализирането на третия мост над река Дунав, Генчо Генчев и министърът обсъдиха предстоящата съвместна среща, в която ще вземат участие Министерство на транспорта, Министерство на регионалното развитие, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Изпълнителна агенция „Морска администрация“, и на която ще бъдат набелязани мерки относно терените на Дунавския индустриален технологичен парк и начина на преминаване.

В края на визитата кметът на Свищов подари на министър Желязков картина изобразяваща емблематичната за крайдунавския град часовникова кула на майстор Богдан, с което изрази своето уважение и увереност в бъдещото ползотворно партньорство.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново