Мадлен Алгафари представи новата си книга в Свищов

Публикувано на чт, 20 Дек. 2018
54 четения

Екипът на Център за обществена подкрепа в Свищов организира среща разговор и официално представяне на новата книга на  Мадлен Алгафари – “Поправителен за родители”.

Срещата с една от най-известните и обичани психотерапевтки в България събуди интерес сред жителите на Свищов, и представителите на различни социални институции. В продължилата близо два часа среща г-жа Алгафари говори за родителството, за изразяването на емоциите, за грешките допускани при възпитанието и последствията от тях.Сред най-големите пропуски на родителите тя отличи липсата на изразяване на обич във взаимоотношенията и липсата на готовност от страна на родителите да подложат на съмнение самите себе си и начина, по който подхождат към децата си. Мадлен Алгафари добави още, че родителите трябва да умеят да правят разлика между любов и доверие към своите деца, както и между любов и одобрение. Според нея, любовта е в основата на човешката същност и детето никога не бива да усеща нейната липса. Едно дете може да загуби одобрението на родителите си или дори доверието им, но никога не бива да се допуска в него усещането, че е загубило любовта им,  категорична бе тя.

Като дългогодишен психотерапевт с богат и ползотворен опит Мадлен Алгафари отговори на въпроси, зададени от публиката, като направи съпоставка с реални примери и добри практики прилагани в България, и извън нея.Тя подчерта, че всяко дете има нужда да изрази своя „Аз“, но родителите са тези, които трябва поставят граници. „Децата имат нужда от граници,за да се чувстват сигурни.“ – добави Мадлен Алгафари.

В края на ползотворната среща, директорката на Центъра обществена подкрепа Ася Михайлова поднесе на скъпата гостенка ръчно изработен коледен подарък от екипа на Центъра, както и подарък от кмета на община Свищов, с най-добри пожелания.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново