Кабинет за групова работа отвори врати в Център за социална рехабилитация в Свищов

Публикувано на пн, 22 Юли 2019
87 четения

На 19 юли се проведе тържествено откриване на кабинет за групова работа в Център за социална рехабилитация и интеграция – гр. Свищов. На събитието присъстваха много официални гости, дарители, доброволци, приятели и колеги от социалните услуги.

Идеята за създаване на кабинет за групови занимания се заражда през 2018 година, когато потребителите преминали през Център за социална рехабилитация и интеграция са утроили броя си в резултат на добре свършена работа и нормативни изисквания към онзи момент. Това кара екипа да мисли в посока разширяване на материалната база и обособяване на помещение за групови занятия.

Началото към осъществяване на идеята за кабинета е поставена от кмета на община Свищов Генчо Генчев, чиято е заслугата за взетото решение и предоставяне за безвъзмездно ползване на помещението, в което една година по-късно официално се открива залата за групова работа. Преди да се стигне до официалното откриване екипът на ЦСРИ и директорът на социалната услуга Десислава Йорданова търсят и намират начин да съберат необходимите средства за ремонти дейности и обзавеждане, които никак не са малко и с които социалната услуга не разполага. За постигането на успешната кауза те обявяват благотворителна кампания, в която се включват фирми, индивидуални дарители и доброволци, с чиито общи усилия начинанието приключва успешно.

За реализиране на проекта е събрана сумата от над 40 хиляди лева, която е осигурена с любезното съдействие и щедрите сърца на десетки дарители. На всички тях директорът на ЦСРИ Десислава Йорданова връчи  на откриването плакети с изображението на логото на услугата и надпис: „С благодарност за Вашата подкрепа“. В своите благодарствени слова към дарителите и доброволците тя каза следното: „От името на екипа, потребителите и лично от свое име Ви благодаря скъпи дарители, че припознахте каузата „да създадем кабинет за групова работа“ в Център за социална рехабилитация и интеграция като лична инициатива и направихте факт осъществяването й. Резултатът е зашеметяващ! На Вас г-н Генчев, г-жо Димитрова и на цялото общинско ръководство, огромно благодаря, затова че винаги вярвате в успехите ни и безрезервно ни подкрепяте!“. Десислава Йорданова не пропусна да се обърне и към своя екип от професионалисти, на които благодари, за това, че никога не се отказват и винаги работят в полза на своите потребители. „Вие сте екип, с който се гордея!“, каза още тя.

Кметът на Свищов Генчо Генчев също произнесе приветствено слово, в което за пореден път засвидетелства личната си ангажираност и тази на общинското ръководство към създаването на добри условия за развитие и надграждане на социалните услуги в община Свищов. Той благодари на всички спомоществователи и на екипа на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за тяхната всеотдайност, и съпричастност към хората със специални потребности. Висока оценка за работата на ЦСРИ даде и ресорният зам.-кмет Анелия Димитрова, която също приветства професионализма на целия екип.

На откриването бе представен и видео урок чрез работа с интерактивно устройство, което е една от големите сбъднати мечти на екипа. Новата интерактивна стена е средство за интерактивни форми и методи в процеса на обучение, възстановяване, придобиване и надграждане на умения и знания в различни области, и ще подобри значително резултатите от работата на специалистите с потребителите на услугата.

Като специални гости на тържеството, поздрав към всички отправиха музикалното трио на дарителите Гергана и Юрген Ротенщайнер и музикантът Любомир Господинов от Виена. Докато публиката се наслаждаваше на музикалните им изпълнения, двама от потребителите, подкрепени от служители на ЦСРИ, засадиха цветя в саксии, които подариха на представителите на Общината като символ на израстващите взаимоотношения между местната управляваща власт и социалните служби в Свищов.

За кетъринга на събитието се погрижиха ученици от СПГ „Алеко Константинов“ – гр. Свищов, които под ръководството на своя ръководител Лиляна Димитрова демонстрираха високо ниво на професионализъм.

По информация на ЦСРИ – гр. Свищов

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново