ДГ „Радост“ в Свищов празнува 45-годишнина с вълнуващ спектакъл

Публикувано на вт, 4 юни 2019
40 четения

В препълнения салон на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ детска градина  „Радост“ отпразнува своя 45-годишен рожден ден. Директорката на детската градина Лилия Тодорова приветства децата и персонала с празника и благодари на родителите, спомоществователите, РУО – Велико Търново, и Община Свищов за безценната подкрепата, която срещат у тях. Тя подчерта, че по проект на община Свищов, през 2017 година детската градина е била обновена  и се е превърнала в още по-слънчев, по-топъл и красив дом. „Благодарим за постоянната подкрепа на община Свищов, на кмета, на заместник-кметовете, на началник отдел „Образование“. Заедно вървим напред и решаваме проблемите!“, каза развълнувана г-жа Тодорова.

Празникът, който продължи два часа, се превърна в истински спектакъл и даде възможност за изява на целия персонал на градината, на децата и дори на родителите, които демонстрираха завидни театрални възможности. Начинът, по който бяха увлечени всички участници в тържеството показа уникален творчески подход и екипност, които са изключително ценни при работата с деца. Пресъздаденият драматизъм в борбата между доброто и злото показа на малчуганите, че със силна вяра в доброто и мъничко вълшебство, дори най-смелите мечти се сбъдват…

Специални гости на празника бяха: кметът на Свищов Генчо Генчев, гл. експерт „Предучилищно образование“ при РУО – В. Търново Екатерина Миновска, ресорният заместник-кмет на община Свищов Анелия Димитрова, председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, секретарят на Общината Любомира Петрова,  директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов и началник отдел „Образование“ Румяна Кузева.

Приветствени слова по повод 45-годишния юбилей поднесоха кметът на община Свищов Генчо Генчев и г-жа Екатерина Миновска, която предаде специални поздрави от името на началника на РУО – В. Търново инж. Розалия Личева.

Голяма празнична торта и цветни конфети бяха финалната изненада, която зарадва малките палавници и още по-големите рожденици на ДГ „Радост“.

 

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново