Чудотворната икона на св. Ефрем Нови и частица от мощите му идват в Сухиндол

Публикувано на нд, 28 юли 2019
285 четения

В Сухиндол ще бъде изложена за поклонение чудотворната икона на свети Ефрем Нови с частица от благодатните му мощи, която извърши извърши четири чудеса само за ден в храма “Св. Илия” в Севлиево. Иконата заедно с частица от мощите на светеца ще пристигне в сухиндолската църква “Св. св. Петър и Павел” на 2 август. Посрещането ще бъде в 10 часа сутринта и ще остане в градчето до края на деня.

В 17,.00 часа пред иконата с мощите на свети Ефрем Нови ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение. За светеца се знае, че чува молитвите на вярващите много бързо и помага за страшни болести като рак, психични разстройства, сърдечни болести.

Идването на мощите на свети Ефрем Нови Чудотворец съпътства и събитието по представяне на книгите за неговия живот и чудеса „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“ от 17,30 часа отново в храм „Св. св. Петър и Павел“ в Сухиндол.

Свидетелствата за чудесата от Севлиево направи една от жените, работещи в храма, които през целия ден бяха при иконата. Милка Тотева разказа за случай на жена, която е загубила портфейла си с цялата пенсия преди да дойде на поклонение пред иконата и освен за здраве, жената се е помолила да си намери изгубеното и дори се е разплакала пред светията.  Връщайки се по същия път, по който е дошла от пощата, след като си е взела пенсията, една жена я настигнала и й върнала загубеното. Отново посетила храма и поднесла цветя на свети Ефрем в знак на благодарност за бързото чудо, което е преживяла.

Другото чудо в рамките на деня е за проблемната бременност на една млада жена, на която докторите й казали, че ще трябва да роди секцио. Майката и свекървата на въпросното момиче се молили пред иконата и след час с изненада младата майка се е обадила да съобщи добрата новина и че докторите установили, че може да роди по нормален начин здраво бебе.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново