“The drivers” от Велико Търново спечели наградата на публиката на “Рокстраж 2019”

Публикувано на вт, 6 Авг. 2019
144 четения

Шест рок групи взеха участие в тазгодишното издание на “Рокстраж 2019”, което се проведе в Стражица на 3 август в парка на града. Началото на рок маратона беше поставено с изпълнения на “Old bastards” от Г. Оряховица. След тях на сцената се качиха “City dogs” от Павликени, следвани от домакините от “Rock evolution”. На сцената на “Рокстраж 2019” забиха още “The drivers” от В. Търново и “Forgot the ten” от Шумен. Кулминацията на вечерта беше, когато на сцената излезе Николо Коцев, който зарадва феновете на рок музиката с групата си “Kikimora”.
В края на концерта бяха раздадени и няколко награди. Призът на кмета на Община Стражица получиха домакините от “Rock evolution”, награда на председателя на Общинския съвет Илиян Маринов отиде при “Forgot the ten”, а тази на публиката при “The drivers”.
В края на седмицата Стражица ще бъде домакин на третия национален фолклорен фестивал “Фолкстраж”. Той ще събере отново любителите на фолклорното изкуство на 10 август от 18 ч. на сцената, която ще бъде разположена в центъра на града. До момента са заявили участие шест формации – Народен оркестър “Развитие” – Стражица, Фолклорна формация “Трапезица” – В. Търново, Народен оркестър “Плетеница” и трио “Фолклористика” от село Хаджидимитрово, Фолклорна група “Ха, наздраве” – София, и група “Паламарца” от едноименното поповско село. Вечерта от 21 ч. на сцената ще изгреят две от големите звезди на попфолка – Милко Калайджиев и Нелина.
Кулминацията на проявите ще е на 15 август, празника на Стражица, когато се отбелязва Успение на Пресвета Богородица. Програмата ще започне от 08,00 ч. с литургия в храма “Рождество Богородично”. Тържественото вдигане на знамената и откриване на паметния кът “50 години Стражица” ще започне от 10 ч. пред сградата на Общината.
Вечерта от 17 ч. е посрещането на официалните гости в сградата на Общината. Час по-късно ще се състои тържествената сесия на Общинския съвет. От 19,00 часа на сцената в летния кинотеатър “Рачко Ябанджиев” ще бъдат представени удостоените със звания и награди по случай празника на града. Денят ще завърши с концерт с участието на Васил Найденов, ФА “В Шоплука” и зрелищни илюминации.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново