Васко Найденов и Милко Калайджиев ще пеят на празника на Стражица

Публикувано на вт, 30 Юли 2019
266 четения

С богата програма Стражица ще отбележи 50-годишнината от обявяване на населеното място за град. Проявите започват на 2 август от 18,30 ч. с футболна среща на стадиона, в която ще участват ветераните ФК “Левски 1986” – Стражица, и ФК “Локомотив” – Г. Оряховица. В събота, 3 август, в Западния парк ще се проведе рок фестивалът “Рокстраж”, в който ще участват групите “Old Bastards”, “City Dogs”, ,,Rоck Evolution”, “Thе Drivers”, “Fоrgot The Ten” и “Кикимора” на Николо Коцев.
Две спортни прояви ще се проведат в Стражица на 9 август. От 15,30 ч. площадът ще стане арена на състезание по свободна борба, а от 18 ч. в Спортната зала е Звездна хандбална среща между хандбалистки от Стражица и национални състезателки.
Третият национален фолклорен фестивал “Фолкстраж” ще събере отново любителите на фолклорното изкуство на 10 август от 18 ч. на сцената, която ще бъде разположена в центъра на града. До момента са заявили участие шест формации – Народен оркестър “Развитие” – Стражица, Фолклорна формация “Трапезица” – В. Търново, Народен оркестър “Плетеница” и трио “Фолклористика” от село Хаджи Димитрово, Фолклорна група “Ха, наздраве” – София, и група “Паламарца” от едноименното поповско село. Вечерта от 21 ч. на сцената ще изгреят две от големите звезди на попфолка – Милко Калайджиев и Нелина.
Кулминацията на проявите ще е на 15 август, празника на Стражица, когато се отбелязва Успение на Пресвета Богородица. Програмата ще започне от 08,00 ч. с литургия в храма “Рождество Богородично”. Тържественото вдигане на знамената и откриване на паметния кът “50 години Стражица” ще започне от 10 ч. пред сградата на Общината.
Вечерта от 17 ч. е посрещането на официалните гости в сградата на Общината. Час по-късно ще се състои тържествената сесия на Общинския съвет в Стражица. От 19,00 часа на сцената в летния кино-театър “Рачко Ябанджиев” ще бъдат представени удостоените със звания и награди по случай празника на града. Денят ще завърши с концерт с участието на Васил Найденов, ФА “В Шоплука” и пищни илюминации.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново