Успех за борците от гр. Стражица

Публикувано на ср, 22 февр. 2017
887 четения

Държавното първенство по борба за момчета се проведе на 17-18 февруари в Бургас. В него взеха участие 255 състезатели от 43 клуба от цяла България.

За новосъздаденият клуб по борба „Румен Павлов“ от Стражица това бе първото голямо изпитание. Първенството бе на изключително високо ниво.

За отбора на Стражица най-добре се представи Венелин Ненов, категория до 73 кг. В първата си схватка той се срещна със силния и опитен борец Симеон Ангелов („Академик“ Свищов). Още в първата част нашето момче поведе с 2:0 точки. Във втората дори успя да тушира противника си, но това не бе отчетено от арбитъра и съдиите около тепиха. В останалото време по-опитния Ангелов успя да надделее над нашия състезател, който остана на 5-то място в категорията.

След срещата треньорът на отбора от Стражица Александър Петков подаде възражение пред главния съдия на първенството Мирослав Гочев. След като изгледа въпросната среща той потвърди, че е имало туш и Венелин Ненов е фактическия победител. Затова наказа съдийския състав ръководил срещата. Отборът от Стражица получи извинение за съдийския гаф, но резултата от срещата не бе променен. След като свищовския борец се класира на финала, стражичанинът доби право да се бори на репешаж, в който победи с туш Даниел Стоянов („Черноморски сокол“ Варна). Но в решаващата схватка за бронзовия медал загуби от миналогодишния шампион Неджип Неджип (Силистра). Все пак, за трениращия едва от 4 месеца Венелин Ненов, може да се каже, че 5-тото място, от участвали в категорията 26 състезатели, е успех.

Останалите състезатели от КБ „Румен Павлов-2016“ гр. Стражица добиваха опит в такова голямо първенство. С по една победа се поздравиха и настойчивите в тренировките Мирослав Искренов, кат. до 53 кг. и Даниел Бонков, кат. до 66 кг.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново