Трима автори на графити изрисуваха две огромни картини в Стражица

Публикувано на чт, 23 юли 2020
955 четения

Авторите на графити Димитър Стефанов, Павел Калоянов и Ганчо Ганчев изрисуваха две големи картини в Стражица. Творбите са по идея на Общинското ръководство и са свързани с предстоящия празник на града.
Едната стена, украсена от талантливите художници, е с площ 30 кв. м и дължина 21 м. По поръчка на Общината на нея е изписан девизът на Стражица, като са изобразени руини от крепост, стражеви кули, фигури на конници, силует на градската църква и гербът на града. Другото изображение се простира на около 23 кв. м и е с дължина около 16 метра. Тъй като то се намира в парк “Ангел Каралийчев”, авторите решили на него да нарисуват илюстрация към една от най-известните творби на бележития български творец, родом от Стражица – “Майчина сълза”.
“Работата по двете стени ни отне малко повече от три дни. Правихме ги през уикенда и нямаше много хора, за да видим как възприемат свършеното от нас, но радващото беше, че децата, които видяха илюстрацията към произведението на Ангел Каралийчев, веднага го разпознаха”, сподели Павел Калоянов.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново