Традиционна кушия се проведе в стражишкото село Виноград

Публикувано на нд, 17 мар. 2019
209 четения

Рашко Михайлов и неговата кобила Мая спечелиха първо място в Тодоровденската кушия в стражишкото село Виноград. Негови подгласници станата Ахмед Кясимов с жребецът Роли и Борислав Митев, който се състезава с коня Джамал. Традиционното отбелязване на Тодоровден във Виноград се радваше на голям интерес и над 300 души се събраха в местността „Каптажа“, за да наблюдават кушиите. В съботния ден се проведе и надпревара за най-красив кон и надбягване с конски впряг (каруца). В атрактивното състезание с впрегнати в каруца победи Диан Христов с кон Боян. Второ и трето място заеха съответно Марин Евтимов и Димитър Ангелов.

Красивият фризиец – конят Тинос, на Алберто Ангелов бе удостоен с приза за най-красив кон, последван от стадо коне на Даниел Христов и кон Байрак на Асен Красимиров.

Конете победители бяха окичени с венци, а зам.-кметът на община Стражица инж. Катя Петрова награди участниците в състезанието с грамоти и купи. Празникът се организира от инициативен комитет с председател Асен Маринов и община Стражица, спонсор на събитието бе ЧЗК „Шипа” с. Лозен.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново