СУ “Ангел Каралийчев” в Стражица подкрепя “Българската Коледа”

Публикувано на ср, 18 Дек. 2019
266 четения

За пета поредна година в СУ “Ангел Каралийчев” в Стражица се организира благотворителен коледен базар. Тази година гимназията си партнира с Училища “Европа” – В. Търново, като всичко, изложено на базара, е изработено с много любов и желание от учениците на двете образователни институции.
Първият благотворителен коледен базар СУ “Ангел Каралийчев” се проведе в рамките на проекта “Избери своето бъдеще” през 2014 г. по програма “Еразъм +”. Оттогава вече 5 години чрез събраните средства младите хора подпомагат различни благотворителни каузи. Парите от продажбата на сувенирите т.г. ще бъдат дарени за инициативата “Българската Коледа”. Така с всеки закупен артикул ще бъдат подпомогнати деца, нуждаещи се от лечение и те ще получат най-ценния подарък за Коледа – лъч надежда.
Базарът бе отрит с кратка програма с участието на вокална група “Музикална чуднотека” с ръководител Марияна Цонева и възпитаниците на Сашка Колева. Танцът “Коледари” изпълниха младите танцьори на Боянка Николова. Младежите си пожелаха заедно да съумеем да запазим магията на коледната нощ през цялата година, за да бъдем по-добри, да се обичаме повече и да бъдем солидарни, да се подкрепяме.
Тази година училището е избрано за посланик на Европейския съюз. Ученици от 8 до 11 клас ще работят заедно за популяризиране на дейността на Европарламента и другите европейски институции.
Младши посланици също се включиха в подготовката на коледния базар като изработиха символи на държави от ЕС. С това те се превърнаха в проводник на една от основните европейски ценности – солидарността.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново