Стражица грейна в коледни светлини

Публикувано на чт, 6 Дек. 2018
182 четения

Коледната елха на площада пред общината в Стражица грейна в празнична украса. За поредна година множество стражичани участваха в ритуала, носещ радост на малки и големи – запалването на светлините на коледното дръвче.

Коледният дух оживя сред детските танци, стихчета и песни, представени от възпитаници на СУ „Ангел Каралийчев”, с които стартира тържеството. Приветствие към жителите и гостите на Стражица отправи кметът Румен Павлов, като пожела на присъстващите, техните близки и семейства много здраве, надежда в доброто и весели Коледни и Новогодишни празници. За доброто настроение на зрителите се погрижиха Дуо Барбароните, които предизвикаха силни емоции със своите невероятни огнени умения.

Специален гост на празника беше джуджето на Дядо Коледа Душко Добродушко. Той изненада малките малчугани с шоколадови лакомства и заедно с всички присъстващи отброиха последните секунди до запалването на светлините на коледната елха.

Заедно с грейването на елхата небето над Стражица се озари от приказна заря. Въпреки студеното време, зрителите се заредиха с много празнично настроение от многобройните песни, танци и огнени изпълнения.

По традиция, украса е пренесена и в други части на града, като основните пътни артерии са украсени с разнообразие от светещи елементи. С това събитие се слага началото на декемврийските празници,с които община Стражица посреща Рождество Христово и Нова година.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново