С шествие и концерт отбелязаха 24 май в Стражица

Публикувано на нд, 26 май 2019
54 четения

С празнично шествие започна честването на Денят на славянската писменост и култура – 24 май в Стражица. В него се включиха деца, ученици, учители, културни дейци, предвождани от кметът на Стражица Румен Павлов, зам.-кмет инж. Катя Петрова, председателят на Общинския съвет Илиян Маринов, общински съветници, директори на училища и детски градини и други.

Шествието продължи до летен кино-театър „Рачко Ябанджиев”, където всички се насладиха на богата тържествена програма, в която взеха участие ученици и НЧ „Развитие 1895”.

Кметът на общината се обърна с приветствие към всички  и за пореден път връчи Общинската награда „Ангел Каралийчев”.

Неин носител стана Есил Шукриева – ученичка от СУ „Ангел Каралийчев”.

Есил е носител на много Първи места в национални  и в международни литературни конкурси. Участва в различни проекти на неправителствени организации, включва се активно в извънкласни дейности в гимназията. Най-големи постижения има в областта на литературата и английския език, беше посланик за един ден в Американското посолство.

Есил бе наградена от Министъра на образованието и науката – Красимир Вълчев в Националния дворец на децата. Тя спечели първо място в Ученически конкурс на Център „Амалипе“- „Да превърнем езика на омразата е език в език на толерантността”.

Йоанна ПАНОВА

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново