Приказни герои оживяха в Стражица

Публикувано на чт, 16 май 2019
183 четения

В Община Стражица се проведе приказният карнавал, посветен на вълшебника на детското слово Ангел Каралийчев. Карнавалът на приказките, който премина по централните улици в града, е кулминацията на Каралийчевите дни – неизменна част от културния календар на Общината.
Десетки възпитаници на детските градини и училищата в общината взеха участие в пъстрото шествие. Всички те бяха облечени с костюми на герои от любими детски приказки на приказния разказвач и с радост дефилираха, за да представят своята приказка. Официални гости на приказното тържество бяха народният представител Валентин Ламбев, кметът на Общината Румен Павлов, зам.-кмет инж. Катя Петрова, председателя на Общинския съвет в Стражица Илиян Маринов, в компанията на много родители, директори на детски градини и училища, педагози и деца , които подкрепяха с овации дефилето.
В словото си г-н Павлов и г-н Ламбев призоваха малките таланти да съхранят приказното в живота си и заслужено наградиха всички участници, които ни пренесоха отново във вълшебния свят на именития писател.
Продължават културните инициативи в рамките на Каралийчевите дни. На 20 май в Зимно кино гр. Стражица ще се изявят театралните таланти в конкурса за драматизации по произведения на Каралийчев.
Йоанна Панова

loading...
Пътни строежи - Велико Търново