Кметът на Стражица Румен Павлов подкрепя санирането на сградите

Публикувано на вт, 7 мар. 2017
725 четения

Кметът на община Стражица Румен Павлов проведе среща с управителите на четири блок секции от централната част на града, които са в процес на създаване на сдружения на етажните собственици. Със съдействието на общината те подготвят документи за кандидатстване по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.
Община Стражица бе от първите общини подали документи за одобрение по програмата и вече приключи санирането на два жилищни блока. През месец март ще бъде завършена още една от одобрените за ремонт жилищни сгради. Със завършването на строително ремонтните дейности по трите сгради се цели подобряването на условията за живот и повишаване енергийната ефективност на 180 жилища. С методическата помощ на общинска администрация Стражица още 15 жилищни блока са регистрирали Сдружения на собствениците, а 12 от тях (с 326 апартамента) вече са подали в общината заявления за финансиране.
В изпълнение на дейностите по програмата общинската администрация координира цялостната дейност по възлагането и извършването на конструктивно и енергийно обследване на сградите, строително ремонтни дейности, строителен надзор, авторски надзор и инвеститорски контрол. Ремонтните дейности включват основно подмяна на дограма, топлоизолация на стени, ремонт на покрив, освежаване на стълбищните клетки.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново