Децата от ДЦДМУ с. Г. Сеновец, общ. Стражица отбелязаха 1 ноември

Публикувано на нд, 4 Ное. 2018
154 четения

С много настроение децата от Дневния център за деца и младежи с увреждания” с. Горски Сеновец, община Стражица отбелязаха 1 ноември – Денят на народните будители. Празника се проведе  под надслов „Не на различието – играем, пеем и танцуваме”.

На тържеството в местното читалище, настанените в социалното заведение посрещнаха и развълнуваха десетки гости и приятели.

Сред тях бяха зам.-кметът на община Стражица инж. Катя Петрова, директор на Дирекция Хуманитарни дейности – Пламен Пенев, гл. експерт Социални дейности и здравеопазване Анна Василева, експерти от общината, местни жители.

Инж. Катя Петрова пожела хубав празник на децата и възпитателите като обеща община Стражица да продължи да създава добри условия за всички тях.

Гости и участници в празненството бяха възпитаниците на Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост – с. Згалево, Центровете за настаняване от семеен тип на младежи с увреждания –  Севлиево, Червен бряг и Исперих.

Всички присъстващи се насладиха на весела програма с много песни, игри, гатанки, драматизации и четене на възрожденски стихове.

След тържеството всички деца получиха почетни грамоти и подаръци.

Йоанна ПАНОВА
Сн. Йоанна ПАНОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново