Великотърновка получи наградата на кмета на Полски Тръмбеш на фестивала „Полските щурчета“

Публикувано на пн, 30 авг. 2021
1846 четения

Даровитата незряща певица Кристиана Кирилова от Велико Търново заслужи Наградата на кмета на Полски Тръмбеш Георги Чакъров в шестото издание на националния конкурс за забавна песен “Полските щурчета”, в който взеха участие над 90 деца от цялата страна.

17–годишната Криси впечатли градоначалника с изпълнението си на песента “Очакване да съмне”. При връчването на наградата на галаконцерта Чакъров с вълнение обяви, че е избрал Криси заради нейния талант и заради факта, че тя е свързана с района. Баща й – Красимир, е родом от Климентово, а баба й дълги години е била председател на местния пенсионерски клуб. Наградата на кмета е морална и е под формата на диплом.

Кристиана Кирилова се състезава в четвърта възрастова група, където се класира на осмо място. В същата група участва и Румяна Христова от П. Тръмбеш, която се нареди 15-та. Професионалното жури с председател Етиен Леви и членове Красимир Гюлмезов и Светослав Лобошки, определи много трудно носителите на Гран при и първите места в четирите възрастови групи. Благодарение на спонсорството на фирми най-вече от общината, носителите на Гран при, освен статуетката на Иван Кулински, получиха и по 500 лева парична награда. Най-малкият участник бе 5-годишната Даная Запрянова, която заслужи Гран при в първа възрастова група. С първа, втора и трета награда в групата си тръгнаха Дария Стефанова от Русе, Анастасия Банкова от София и Ема Атанасова също от София, информираха от община П. Тръмбеш.

Гран при във втора възрастова група получи 12-годишната Мария Чолакова от Асеновград. Бриана Петрова от Варна взе първа награда, Кристиян Менев от В. Търново бе удостоен с втора, а третото място си разделиха Ивайла Иванова от Варна и Магдалена Георгиева от Русе.

В трета възрастова група Гран При бе връчена на 13-годишния Крум Крумов от Петрич, който спечели много овации и от публиката. В тази група журито връчи по две втори и две трети награди. Второто място си поделиха Алекс Карабоев от Г. Оряховица и Десислава Василева от Русе, а третото – Вилияна Иванова от Свищов и Далия Ковачева от Габрово.

Участниците в четвъртата възрастова група също затрудниха журито. В нея Гран при получи 17–годишната Гала Ботева от Севлиево. Елена Николаева,  на 16 г. от Казанлък, взе първата награда, второто място бе за Александра Златева от Разград и Веселина Няголова от Русе, а третото за Кристина Тодорова, също от Русе.

Отличените участници получиха своите награди от представители на сдружение „Полските щурчета“, на спонсорите, от журито и създателя на конкурса Веселин Маринов. Галавечерта завърши с изпълнение на химна на “Полските щурчета”, в което се включиха всички наградени изпълнители.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново