Ученик от Полски Тръмбеш спечели националния конкурс за езикова ваканция в чужбина

Публикувано на вт, 12 юни 2018
426 четения

Възпитаникът на СУ „Цанко Церковски“ гр. Полски Тръмбеш Никълъс Бринтнол е големият победител във втория национален конкурс за есе на английски език, наградата в който е безплатна ваканция в чужбина. 17-годишният ученик спечели журито с оригинално есе на тема  „Езиковият лагер – ново приключение, нови хоризонти, много възможности“. Отличното представяне на Никълъс ще бъде наградено с едноседмична езикова ваканция в летния езиков център Academic Summer Cambridge във Великобритания.

Конкурсът се провежда в рамките на международния проект „Световно образование“, организиран от консултантската фирма „Интеграл“, която е с над 25 години опит в обучението в чужбина. Целта на конкурса е да провокира у учениците на възраст между 13 и 17 години креативност по общозначими теми и умения да изразят мислите си на западен международен език. Никълъс е сред отличниците на училището, увлечен е от чуждите езици, ораторските умения и креативното писане.

Това е вторият конкурс за тази година, който бе организиран поради големия интерес към първия и отличните резултати, показани от българските ученици. Това провокира партньора на проекта „Световно образование“ – Academic Summer Cambridge, да отпусне още една ваканция за талантливо българско дете. Победителят в първия конкурс този февруари бе 16-годишната Яна Златанова – ученичка от Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ – гр. Русе.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново