С над 1 млн. лв. ремонтират четири улици в община Полски Тръмбеш

Публикувано на вт, 15 мар. 2022
585 четения

С над 1 млн. лв. ще бъдат ремонтирани четири улици в община Полски Тръмбеш. Това са ул. “Антим I” и пл. “Славейков”, ул. “Иван Вазов” и ул. “Тракия” в общинския център и улица в село Страхилово. Средствата са по проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., като Общината е сключила договор с Държавен фонд “Земеделие” на 3 декември 2021 г.
Общината обяви и обществена поръчка за избор на изпълнител, като прогнозната стойност е 1 020 011 лв. без ДДС. Най-много средства – 286 154 лв., са предвидени за първата обособена позиция за ул. “Антим I” и пл. “Славейков”. С парите ще бъде направена реконструкция на пътното платно с прилежащите тротоари и подмяна на съществуващите дъждоприемни шахти. Предвижда се фрезоване на настилката и полагане на асфалтови пластове. За кръстовищата ще бъдат направени подходи с понижаване на регулата. Подобни дейности ще бъдат извършени и по останалите обекти, включени в процедурата. За реконструкцията на ул. “Иван Вазов” са предвидени 126 875 лв., за ул. “Тракия” – 412 380 лв., а за улицата в Страхилово – 194 599 лв.
Крайният срок за подаване на оферти е 5 април, след което ще бъде нарочена дата за отваряне на ценовите оферти на кандидатите за изпълнение на строително-ремонтните дейности.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново