С богата програма в Полски Тръмбеш празнуват 55-годишнината на града

Публикувано на чт, 2 май 2019
357 четения

Богата културна програма ще радва жителите и гостите на Полски Тръмбеш в дните от 4 до 6 май. В съботния следобед ще се проведе юбилеен концерт. Той ще започне в 17,30 ч. и с него ще бъде отбелязана 40-годишнина от създаването на Фолклорна формация “Полянци” при НЧ “Отец Паисий 1905”.
На следващия ден от 10,30 ч. ще бъде открит седмият Фестивал на руската песен. Той се организира от Община Полски Тръмбеш, местното читалище и Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД в града. Фестивалът е посветен на руското песенно творчество, Деня на победата, Освобождението на България и 55 години от обявяването на Полски Тръмбеш за град. В него ще участват любителски състави и индивидуални изпълнители. Всички песни ще се изпълняват на руски език.
На 6 май от 10 ч. на площад “Възраждане” ще се отбележи тържествено Денят на храбростта и на Българската армия. По стара българска традиция жителите и гостите на Полски Тръмбеш ще могат да се полюлеят за здраве на гергьовденска люлка. Фолклорни състави от общината ще веселят присъстващите с хора и песни.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново