Приемат заявки за участие във Фестивала на руската песен

Публикувано на ср, 27 Мар. 2019
145 четения

Започна приемът на заявки на всички групи и индивидуални изпълнители, които искат да вземат участие във Фестивала на руската песен, който ще се проведе на 5 май в Полски Тръмбеш. Проявата няма конкурсен характер и в нея могат да се представят както професионални състави, така и любителски състави и солисти с подходящ репертоар. Песните се изпълняват на руски език, може и в танцов съпровод. Според регламента групите и камерните състави могат да се представят с 2 песни до 8 минути, а индивидуални изпълнители с 1 песен до 5 минути, но не повече от двама изпълнители към съответната организация – читалище, културен клуб, пенсионерски клуб или др. Всички групи, камерни състави и индивидуални изпълнители получават сувенир и грамота за участие.
Крайният срок за изпращане на заявките е 20 април на адрес: 5180 гр. П. Тръмбеш, ул. “Черно море” или на е-mail: obshtina_pt@abv.bg, Отдел “Социална политика, образование и култура”
Фестивалът на руската песен е посветен на Деня на победата и 55-годишнината от обявяването на Полски Тръмбеш за град. Организатори на събитието са Общината и местното читалище “Отец Паисий 1905” и Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД в града.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново