Организират свободен пазар в Полски Тръмбеш

Публикувано на ср, 28 апр. 2021
1240 четения

Свободен пазар на открито ще се проведе в Полски Тръмбеш. Събитието е насрочено за 12 май – сряда. Организатор е свободен пазар “КилерЪ”, като идеята на подобни инициативи е всеки да донесе неща като дрехи, книги, бижута, детски играчки и дребна техника, които не използва, и да вземе нещо безплатно. Това обаче не е задължително условие, за да се вземе нещо от изложените артикули, уточняват организаторите. Целта е ненужните предмети да бъдат използвани от други хора, които се нуждаят от тях, вместо да бъдат изхвърлени.
Подобни свободни пазари вече се проведоха няколко пъти във Велико Търново, както и в Полски Тръмбеш и София. Последната инициатива бе в Трявна, където 13 души са оставили дрехи, играчки, обувки и книги, а над 40 човека са открили нови придобивки.
“КилерЪ” е социална и екологична инициатива, която цели да намали генерирания отпадък, както и да подпомага хора в неравностойно положение с дрехи и други вещи.
През май миналата година във Велико Търново отвори първият наистина свободен базар “КилерЪ”. Той се намира на ул.“Симеон Велики” 5, ет. 2. В него всеки може да предостави свои ненужни вещи, като условието е да са чисти и в добро състояние.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново