Община Полски Тръмбеш приема документи за социалната услуга “Топъл обяд”

Публикувано на вт, 26 ян. 2021
129 четения

Община Полски Тръмбеш осигурява храна за хора в неравностойно положение по проекта “Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19”. Проектът се реализира от 1 януари т.г. и ще продължи до 27 април 2021 г. За целта са предоставени средства в размер на 24 057 лв. Проектът предвижда да подпомогне 100 лица от уязвимите групи в общината.
Приемът на заявления за ползване на социалната услуга започна от 7 декември м. г. и продължава до края на проекта. Заявленията се приемат всеки работен ден в деловодството на Община Полски Тръмбеш и в кметствата по населени места.
Право на помощта имат лицата без доходи или с ниски такива, които са под линията на бедност, хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка или лица от рисковите групи. В програмата могат да бъдат включени и хора, поставени под карантина без доходи или разполагащи с минимални средства и без близки, които да им окажат подкрепа.
Потребителите на социалната услуга ще бъдат определени след потвърждаване от Дирекция “Социално подпомагане” – Свищов, за необходимостта от получаване на топъл обяд.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново