Млади огнеборци от Полски Тръмбеш спечелиха куп награди на състезание в Русия

Публикувано на вт, 14 авг. 2018
813 четения

Ученици от СУ “Цанко Церковски” в Полски Тръмбеш се завърнаха с куп награди от IV Международни игри за млади пожарни спасители „Юннны спасатель 2018 г.“. Те са се проведи от 1 до 10 август в Калужка област, Русия.

Българските млади огнеборци са се представили достойно и са се преборили за първото място във фотоконкурса “Моя страна, моя команда”. Станислава Христова е завоювала сребърен медал в индивидуалната дисциплина “Плуване – 50 м”. Представителите на Полски Тръмбеш са завоювали пет бронзови медали в дисциплините “Пожарна щафета”, “Дистанция маршрут оцеляване”, “Операция за търсене и спасяване”, “Комбинирана дисциплина “Плуване” и “Комбинирана щафета”, както и трето място в конкурса „Визитна картичка”. В комплексното класиране отборът се е класирал на четвърто място.

Състезателите на СУ “Цанко Церковски”, под ръководството на директора на училището Стефка Трайчева, и с треньор началникът на РСПБЗН Полски Тръмбеш гл. инспектор Илиян Илиев, са избрани да представят България в престижния форум. Те са спечелили доверието като отбор с опит и дългогодишен участник в републикански и международни състезания за млади пожарникари и спасители.

Състезанията са се провели в база “Голицыно”, Калужска област, където младите пожарникари са се конкурирали с отборите на Беларус, Азербайджан, Сърбия и два отбора на Русия. Учениците са показали знания и умения в шест дисциплини и три конкурса.

Весела КЪНЧЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново