Дует “Ритон”, Тони Димитрова и Веско Маринов на сцената на “Полските щурчета”

Публикувано на чт, 22 авг. 2019
3482 четения

Тони Димитрова, дует “Ритон” и Веселин Маринов са звездите, които ще излязат на сцената на националния конкурс” Полските щурчета” в Полски Тръмбеш. На 5 септември, след първия състезателен ден, чаровната бургазлийка ще зарадва зрителите със своите хитове. Любимците на българската публика Катя и Здравко от дует “Ритон” ще представят песните си на 6 септември. На 8 септември, за празника на града Веселин Маринов е подготвил специално шоу за земляците си.
Националният конкурс за млади изпълнители на забавна песен се провежда за пета поредна година в Полски Тръмбеш. Председател на професионалното жури ще бъде Росица Кирилова. Останалите членове на комисията са Красимир Гюлмезов, Светослав Лобошки и Пламен Велинов. На откритата сцена на площад “Възраждане” ще се изявят участници на възраст от 5 до 18 години, които са разпределени в 4 възрастови групи. Всеки от тях ще представи самостоятелно две песни, от които едната задължително е българска. Носителите на Гран при и първа награда ще получат авторски статуетки, дело на известния български скулптор Иван Кулински. За най-добрите са предвидени още парични награди, плакети и дипломи.
Организатори на събитието са Община Полски Тръмбеш, Сдружение “Полските щурчета” и местното читалище. Конкурсната програма ще продължи от 5 до 7 септември.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново