Болница „ Минерални бани” предлага 3 дни безплатно лечение на жителите на община Полски Тръмбеш

Публикувано на чт, 15 февр. 2024
677 четения

СБПЛР „ Минерални бани” предлага на нуждаещи се жители от община Полски Тръмбеш три дни безплатно лечение и храна в лечебното заведение. Заедно със седемте дни по клинична пътека болните имат уникална възможност за безплатен престой и процедури 10 дни. Това съобщи управителят на болницата д-р Иван Чернев на съвещание с кметовете на селата, началниците на отдели, директорите на общинските предприятия, кмета на общината Георги Чакъров и председателя на ОбС Маринета Кузманова.
Инициативата на болничния управител за припомнянето на услугата е поради липсата на активност от страната на кметовете на населените места, на които той е съобщил още преди повече от месец. „ Имаме дарение от Българската асоциация за закрила на пациентите и искаме да помогнем за здравето на хората, но парите по тази програма ще свършат и вероятно тогава ще ни търсите”, каза д-р Чернев. Той подчерта,че е грехота да не се ползва болницата в Полски Тръмбеш при наличие на средства за безплатна терапия сега и когато на нивата още няма работа. Апаратурата в болницата няма аналог в Северна България, екипът е на много високо ниво и тук идват пациенти от различни далечни краища на страната, припомни още управителят.
Хората трябва да са здравно осигурени и да си вземат направление от личния лекар за физиотерапия, за да ползват трите безплатни дни лечение и храна и после клиничната пътека, която също е безплатна. „ Вие си познавате хората, които имат нужда от лечение при нас, транспорт ще ви пратя, само да се помага…”, призова още селските кметове д-р Чернев.

сн. Община Полски Тръмбеш

loading...
Пътни строежи - Велико Търново