Започна изграждането на нов светофар в Павликени

Публикувано на вт, 27 Авг. 2019
2736 четения

Нова светофарна уредба ще бъде изградена в Павликени. Вече започна работата по изграждане на новата регулация на движението на кръстовището между бул. “Руски” и улиците “Трети март”, “Г. С. Раковски” и “В. Петлешков”, което е едно от най-натоварените в града. Там преминават два републикански пътя, свързващи Добромирка със Свищов и Павликени със с. Самоводене. Кръстовището е със сложна конфигурация (пет лъчево), което затруднява водачите на МПС. Създават се предпоставки за възникване на пътно-транспортни произшествия.

Кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов се срещна с изпълнителите на обекта. Проектът е изготвен от ЕТ “Ниел-С-Николай Савов” – Велико Търново. Изпълнител на обекта е “Сикстрой” ООД – Велико Търново, с управител Стефан Коцев. Строителен надзор ще упражнява фирма “Експерт Дисижънс” ООД – София, с представител инж. Мариета Шолева.

Строително-монтажните работи възлизат на 50 000 лв. Изпълнението на проекта ще подобри организацията на движението в района на кръстовището и като цяло в града. Ще се повиши степента на безопасност на движението, което е един от важните приоритети за Общината.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново