Японска плачеща вишна засадиха в Павликени децата от ДГ „Слънце“

Публикувано на чт, 20 май 2021
219 четения

Японска плачеща вишна засадиха в центъра на град Павликени децата от ДГ „Слънце“ с помощта на своите родители. Дървото ще обогати зеленината на площад „Свобода“.

„Идеята е на родителите на децата от група „Буратино“. След няколко дни те завършват подготвителна група в нашата детска градина и с голямо желание засадиха това прекрасно дърво“, обясни директорът Грета Георгиева. Тя благодари на родителите и на кмета на Общината, който винаги съдейства за екологични инициативи.

Повече за вълнуващата инициатива разказа и Камелия Колева, майка на едно от децата. „Преди месец експертът екология от Общината имаше открито упражнение с децата и засадиха семенца в кутийки. Децата бяха много ентусиазирани от тази идея, затова няколко родители предложихме да засадим дръвче. Общината откликна на нашата молба, осигуриха ни хубаво място и ни подкрепиха с организирането на събитието“, каза тя.

В събитието участваха и кметът инж. Емануил Манолов, заместник-кметът инж. Анастасия Вачева и старши експертът „Екология“ Кристина Георгиева.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново