“Скандау” и “Ахат” ще превземат сцената в Павликени този уикенд

Публикувано на ср, 1 май 2019
285 четения

Звездите от “Скандау” и “Ахат” този уикенд ще зарадват жителите и гостите на Павликени. Тийнидолите ще са гвоздея в програмата за традиционния Празник на яйцето, а рокаджиите ще забият на сцената на фестивала “Гергьовски рок”. Кулинарно шоу с участието на Иван Звездев, игри с публиката, много музика и танци са другите прояви, организирани от Община Павликени. Със свои изпълнения ще се включат всички местни училища и градини.
“Запазваме характерните акценти за празника. Цялостната програмата на Празника на яйцето по наши очаквания ще е около 11 часа. Ще има също представители на туристически оператори, занаятчии, цветари и винопроизводители. За втора поредна година организираме и томбола с голяма награда електрически скутер”, разказа кметът на Павликени инж. Емануил Манолов.
За първи път ще се проведе кулинарно шоу с топготвачите на магазин “Абсолют” Румен Маринов и Петко Петков. Пред публиката те ще представят изкушения, като бананов фостър, петифури, великденски курабийки с мандаринов вкус, фаршировани яйца, панирани яйца с кокосови стърготини, яйчно руло с крема сирене, мус и минипитки с печено пиле. За най-малките, встрани от сцената, ще отворят врати творчески работилници за изработване на сувенири, рисуване, оцветяване и други забавления.
Изненада е гостуването на младия рапър Пело Кръстев, който е много нашумял сред тийнейджърите. Той е едва на 14 години, но има десетки хиляди последователи в интернет.
“За да направим празника още по-голям, на следващия ден ще продължим с рок инициативата “Гергьовски рок”. Поканили сме група “Ахат”, които ще изсвирят своите хитове на същата сцена в парка. Символично сме се ориентирали към тях, за да може точно в навечерието на Гергьовден да прозвучи емблематичната им песен “Черната овца”, пошегува се кметът. Ще бъде дадена възможност за изява и на местните рок банди “Флайт” и “Сити догс”.
Всички събития са безплатни и ще се проведат в градски парк “Кирил Ракаров” в дните 4 и 5 май.
Николай ВЕНКОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново