В СУ “Бачо Киро” в Павликени се проведе “Седмица на грамотността”

Публикувано на ср, 13 окт. 2021
347 четения

Учениците от СУ “Бачо Киро” в Павликени се включиха в традиционната за училището “Седмица на грамотността”. Тя се проведе от 27 септември до 1 октомври и протече под надслов “Вълшебно приключение с огромно настроение”.
Инициативата бе подкрепена от родителите и по-големите ученици, които гостуваха на първокласниците, за да им прочетат любимите си приказки. Малчуганите нарисуваха своите любими приказни герои. Най-активни бяха учениците от 2 клас, които цяла седмица прекарваха междучасията с книга в ръка. Те се надпреварваха в състезанието “Най-добър четец”, четоха с кака и батко и представиха своите читателски дневници. Второкласниците изработиха пъзел по любима приказка и нарисуваха своята любима дума. Те гостуваха на първокласниците и им четоха вълшебни приказки. Също така правиха тест четене с разбиране, а за финал се включиха в играта “Нещотърсачи”. Третокласниците от своя страна представиха своята любима приказка и своя любим приказен герой и също четоха на първокласниците. Междучасията във вторник посветиха на четенето, а за финал се състезаваха в играта “Аз съм грамотен, пиша четливо, красиво и правилно”. Учениците от 4 клас представиха своите читателски дневници, изработиха табло за Иван Вазов, четоха изразително стихотворения за родината и се състезаваха в надпреварите “Чета и пиша вярно” и “Пиша грамотно”.
“Това бе една седмица, изпълнена с много положителни емоции, но и седмица, която показа колко много обичат да четат малките бачокировци. От тяхно име благодарим на всички, които помогнаха приключението да се случи и обещаваме, че ще продължаваме да четем, защото, както казва нашият любим Мечо Пух, “Колкото повече, толкова повече””, посочиха от училището.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново