В Павликени стартира подписка срещу проекта за новото разписание на БДЖ

Публикувано на чт, 2 Юли 2020
137 четения

В Павликени стартира подписка срещу проекта за разписанието на влаковете на БДЖ за 2021 г., който бе качен за обществено обсъждане. Причината е, че в него е заложено влак “Янтра” да преминава транзитно през жп гарата в Павликени. Хората са недоволни от предложението, тъй като това е най-удобната и най-бърза връзка от обществения транспорт със София. Инициативният комитет, стартирал събирането на подписи, е оглавен от зам.- председателя на Общински съвет в Павликени Венцислав Георгиев.
“С колегите от инициативния комитет за провеждане на местна гражданска инициатива получихме сигнали от недоволни граждани още в първия ден, в който проектът бе публикуван за обсъждане на интернет сайта на БДЖ. Местните жители са силно обезпокоени, тъй като в сложната ситуация, в която Общината се намира по отношение на автобусния транспорт, БДЖ е единственият транспорт, който ни изглеждаше сигурен спрямо това, че всеки ден свързва общината с други населени места. Ако бъдат съкратени и жп линии, над 25 000 души в община Павликени, както и жителите на община Сухиндол ще бъдат ощетени”, коментира Венцислав Георгиев. Хората разчитат на подкрепата на народния представител Клавдия Ганчева, която е член на парламентарната комисия по транспорт и има дългогодишен професионален стаж в БДЖ. Инициативата е подкрепена и от Община Павликени. За ситуацията е информиран и директорът на Поделение пътнически превози към БДЖ – Г. Оряховица.
Местата, на които гражданите могат да се включат в подписката, са в Общински информационен център в сградата на местната администрация, данъчната служба и кметствата във всяко населено място от общината. Предстоят разговори и със собствениците на частни обекти, където също да бъдат предоставени бланки в подкрепа на подписката.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново