В Павликени разпространяват сред децата православни книги за св. Лука и св. Ефрем

Публикувано на вт, 25 юни 2019
138 четения

Община Павликени разпространи сред децата от града и най-вече сред онези с противообществени прояви православните книги “Свети Лука Доктора” и “Светецът светкавица” с автор Ангел Бончев. От местната управа и комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в града изразиха своя ангажимент за възпитанието на подрастващите в християнските ценности.
За кмета на Павликени инж. Емануил Манолов най-важна е инвестицията в хората и най-вече в децата, които, по думите му, попиват примерите от заобикалящата ги среда. “Децата ще са такива, каквито ние ги моделираме. Ако те имат за еталон живота на светии, като Лука Кримски и Ефрем Нови, аз съм убеден в тяхното светло бъдеще. Запознахме се с книгите и те са много подходящи, с добро повествование, с конкретика и детайли, а и илюстрациите са толкова изящни – литература, която днес все по-малко достига до нашите малчугани. Като градоначалник искам Общината да подпомогне онези деца, които на моменти кривват от правия път и да седнем, и да ги научим, и да разберат, че само доброто може да им донесе светло бъдеще. Ще продължим и занапред да ги запознаваме със светци, добродетели и ценностите, които ще ги направят хора”, каза инж. Манолов.
Конкретната причина за запознаването на Павликени с православните книги “Светецът светкавица”, “Свети Лука Доктора” и “Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови” бе излагането на иконата с благодатните свети мощи на Ефрем Нови в града. Хиляди хора дойдоха да се поклонят на светията и присъстваха на молебен за здраве и душевно спасение в храм “Св. Рождество на Пресвета Богородица” в центъра на града. През целия ден се стичаха хора от цяла България – Русе, Левски, София, Ловеч, Разград, Варна, Кубрат, В. Търново и др.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново