ТЕЛК Павликени продължава да работи

Публикувано на чт, 17 авг. 2023
1290 четения

ТЕЛК в Павликени продължава да работи и няма да преустанови работа. Това заяви управителят на МБАЛ – Павликени д-р Ренета Кръстева по повод появила се в публичното пространство информация, че двама лекари от комисията са подали оставки заради издадени наказателни постановления за близо 7000 лв. Двамата медици са изпратили уведомление до общините Павликени, Свищов, Полски Тръмбеш и Сухиндол, но такова не е входирано в болницата в Павликени, към която функционира експертната комисия.
“ТЕЛК – Павликени, е с два състава, като първият състав е с председател д-р Албена Ламбева и след отпуската започва работа от 28 август, а вторият състав, с председател д-р Дончева, подновява работа от 9 септември”, посочи д-р Кръстева. Според нея напрежение в работата на комисията се създава заради някои пропуски в наредбата, което демотивира лекарите в ТЕЛК да работят, предвид сериозното натоварване.
“Системата е тромава и решенията на ТЕЛК се бавят не защото лекарите не работят, а защото много от изследванията, които трябва да бъдат представени пред комисията, не са приложени към документите. Това налага да се връщат, докато бъдат представени всички необходими изследвания на пациента, и оттам идва забавянето”, обясни д-р Кръстева.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново