Четирима са номинирани за почетни граждани на Павликени

Публикувано на ср, 13 юни 2018
617 четения

Цанчо Балканджиев, Диана Йовчева, архимандрит Георгий и проф. Христо Пимпирев са номинирани да бъдат наградени със званието “Почетен гражданин на град Павликени, те ще получат и  “Почетен знак – двустранен плакет”. Званията се присъждат по случай 75 г. от обявяването на Павликени за град, обясни кметът инж. Емануил Манолов. И допълни, че предишните няколко години тези почетни титли не са присъждани.

Цончо Балканджиев е предложен от група съветници от ПП ГЕРБ. Той има изключителни заслуги към изкуството, фотографията и популяризиране на Павликенската община.

Съветниците от БСП са предложили Диана Йовчева. Тя е избрана за всеотдайната си работа, постигнати професионални успехи и неугасваща любов към Павликени и неговите хора.

Изборът на кмета инж. Манолов е паднал върху архимандрит Георгий, който като архиерейски на Павликени благославя всички добри начинания в общината.

Четвъртото предложение за проф. Христо Пимпирев идва от инициативен комитет. Ученият има изключителни заслуги в научно-изследователската дейност и обществена активност в полза на цялата страна.

Предстои номинациите за “Почетен гражданин на Павликени” да бъдат одобрени на  сесия на Общинския съвет, която ще се проведе на 21 юни. Решенията за присъждане на почетното знание ще бъдат обявени на тържествената церемония на 29 юни, когато ще бъдат връчени и наградите.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново