Селфи с щраус и над 1000 омлета на Празника на яйцето в Павликени

Публикувано на чт, 19 апр. 2018
246 четения

За поредна година Община Павликени организира Празник на яйцето, който тази година ще се проведе под мотото “Яйцето или кокошката?”. Фестивалът е единствен в страната, като миналата година присъстваха над 5000 гости.
Празникът е свързан с живота и бита на местните и продължава през целия ден. Освен това в Павликени работи една от най-големите фирми за яйца в страната, която е и спонсор на събитието.
Атрактивният фестивал тази година ще се проведе на 28 април в парка “Кирил Ракаров”, където забавленията ще подгрява тийнзвездата Гери-Никол. Предишната вечер ще гостува групата Стенли live, а водещ на празника ще бъде Николай Априлов.
Атрактивно селфи с щрауса от близкия зоокът ще бъде хитът тази година. Всеки може да се порадва на птицата, намерила втори роден дом в Павликени. За първи път ще бъде проведена и томбола сред посетителите, а голямата награда е телевизор. И този път ще присъства най-добрата готвачка в града, която ще забърка над 1000 вкусни омлета. Организаторите са подготвили още занимателни състезания с яйца, закачки с публиката, кулинарни изкушения и изложби, като песни и танци на гости и местни фолклорни колективи и детски градини ще съпътстват фестивала. С интерес се очакват песните и танците на фолклорния клуб “Люти чушки”, който винаги се радва на бурни овации. Изпълненията на детските градини от общината пък винаги привличат гражданите и гостите на празника.
Вася ТЕРЗИЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново