Проекти за близо 19 млн. лева реализира Община Павликени

Публикувано на пт, 2 юли 2021
167 четения

Община Павликени работи по европейски проекти за близо 19 млн. лв. през настоящата година. Това отчете кметът инж. Емануил Манолов. Сред тях е обновяването на Народно читалище “Братство – 1884”, което е най-голямата културна институция в общината и вече посреща публиката в комфортен и модерен салон. Средствата за ремонта на цялата сграда са в размер на 1,5 млн. лв. и бяха отпуснати с постановление на Министерски съвет.
По време на дистанционното обучение заради ковид епидемията беше направен ремонт на сградата на СУ “Бачо Киро”, което е най-голямото училище в общината. Също така по проект по ПРСР бяха създадени нови спортна и детска площадка в Павликени, отделно бяха инвестирани средства за още една спортна площадка в града.
С редица проекти ще бъдат подменени водопроводи в Бяла черква и Караисен. Общината очаква финансиране и за проекта за подмяна и ремонт на водопроводите и в Павликени. Първият етап възлиза на около 3 млн. лв. и беше реализиран по време на първия мандат на инж. Емануил Манолов. Сега предстои продължението на проекта за смяна на тръбите в града.
Пред завършване е рекултивацията на старото градско сметище за битови отпадъци. За него Общината получи 3,3 млн. лв. по ОП “Околна среда”.
За своята дейност Община Павликени за трети път беше удостоена с Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново