Президентът Румен Радев идва за празника на Павликени

Публикувано на ср, 20 юни 2018
1847 четения

Президентът Румен Радев идва за празника на Павликени, който ще се проведе на 29 юни. Тогава ще се чества и 75-годишнината от обявяването на Павликени за град. Присъствието на държавния глава официално са потвърдили от Президентството.
Празникът започва с тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат одобрени предложените кандидати за почетни граждани на Павликени. Номинирани за високото отличие са Цончо Балканджиев, Диана Йовчева, архимандрит Георгий и проф. дн Христо Пимпирев. Те ще получат почетните звания по време тържествената част от 20,00 часа вечерта. В програмата ще участват гвардейци от Националната рота, Гвардейски представителен духов оркестър, танцов състав “Люти чушки”, а също и Представителен ансамбъл на въоръжените сили на Република България, с участието на Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Сунай Чалъков и др.
Програмата за честването започва още от 21 юни. В читалището от 18,00 часа ще бъде открита фотоизложба от Шестия международен фотопленер “Павликенският край и неговите и хора”. Следващите два дни ще се проведе конкурсът за млади изпълнители на популярни песни “Нека да е лято”.
Домакините са предвидили още концерти, кръгли маси, шахматно парти, турнир по футбол на малки вратички за деца и др.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново