Прерязаха лентата на обновената сграда на ПГАТ “Цанко Церковски” в Павликени

Публикувано на вт, 30 окт. 2018
265 четения

В ПГАТ “Цанко Церковски” в Павликени се проведе официално откриване на обновената сграда на училището. Ремонтните дейности са извършени по проект „Създаване на условия за модерни образователни услуги и осъществяване на качествено професионално образование в ПГАТ „Цанко Церковски“ гр. Павликени чрез подобряване на образователната инфраструктура“. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

В рамките на проекта са обновени учебната сграда и учебната работилницата. Въведени са мерките за енергийна ефективност, предписани в обследванията на сградите, и са изпълнени предписанията от докладите за установяване на техническите им характеристики.

Доставено е ново оборудване – компютри и монитори, и обзавеждане – маси, столове, бюра, секции и шкафове.

В церемонията взеха участие г-жа Ивета Кабакчиева – заместник областен управител на област Велико Търново, г-жа Розалия Личева – началник РУО – Велико Търново, представители на фирмите изпълнители, общински съветници, преподаватели, ученици, журналисти и граждани на Община Павликени.

Архиерейският наместник Негово високо всепреподобие архимандрит Георгий отслужи тържествен водосвет за откриването на обекта и призова младите хора да се учат, да се развиват като личности, и да пазят обновената гимназия.

Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов акцентира върху обществената значимост на проекта, чрез който устойчиво се подобрява образователната инфраструктура в общината и се увеличават перспективите пред учащите се за реализация и развитие в региона.

Участниците в събитието бяха поздравени от децата от Детска градина № 4 “Слънце” , гр. Павликени, с кратка програма.

Стойността на проекта, с бенефициент Община Павликени, е 1 211 786,70 лева, от които 1 030 018,70 лева европейско и 181 768 лева национално съфинансиране.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново