Правят паркинг в междублоково пространство в Павликени

Публикувано на пт, 20 авг. 2021
122 четения

Започна изграждането на нов паркинг с 66 места в междублоково пространство в Павликени. Две от местата ще са за хора с увреждания. Паркингът ще се намира между улиците “Съединение” и “Цар Иван Асен II”. Средствата за реализиране на обекта възлизат на 227 820 лева с ДДС и са осигурени изцяло от бюджета на Община Павликени.
Символичната “първа копка” на благоустрояването и вертикалната планировка на вътрешно-кварталното пространство направиха кметът инж. Емануил Манолов, представителят на фирмата изпълнител инж. Тодор Хинков от “Пътища и мостове” ООД и председателят на Общински съвет – Павликени, Христо Кавалски. Церемонията завърши с изпълнение на децата от ДГ “Слънце”.
Проектът предвижда изграждането на паркинг с асфалтова настилка, оттичането на повърхностните води ще бъде обезпечено чрез изграждане на отводнителни шахти и канална мрежа, която ще се зауства в съществуващата градска канализационна мрежа в съседните улици. Предвидена е и хоризонтална улична маркировка с трайна бяла боя и стандартни светлоотразителни пътни знаци. Изграждането на паркинга ще приключи в рамките на три месеца. Целта е да се реши проблемът с недостига на паркоместа в района и подобряване на условията за живот на хората. Новият паркинг ще облекчи също и условията за придвижване по съседните улици.
Във връзка с организацията и изпълнението на строително-монтажните работи на обекта Община Павликени се обръща с молба към живеещите в района, в периода от 18 август до 15 ноември да не паркират автомобилите си на и в близост до строителната площадка.
Вчера в село Недан беше направена символична “първа копка” и на още един обект за осушаване на североизточната част на селото. Проектът е на стойност 674 499 лв. с ДДС, като за изпълнението му Община Павликени е получила частично финансиране в размер на 472 149 лв. от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.
Проектът включва изграждането на система от дренажни тръби и шахти в уличната мрежа за отвеждане на подземните и повърхностните води в североизточната част на село Недан като превантивна мярка срещу наводняване на прилежащите имоти.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Община Павликени

loading...
Пътни строежи - Велико Търново