Поздрав от инж. Емануил Манолов, кмет на община Павликени

Публикувано на пн, 24 май 2021
74 четения

Уважаеми жители на община Павликени,
Уважаеми педагози и уЧеници,
Скъпи дейци на културата,
Честит 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! 24 май е чисто българска дата, ден на българщината, който показва уникалната ни култура и почитта ни към една от трите официални азбуки в Европа – кирилицата.
Буквите, писмеността, словото, българската култура са това, което дава истинската ценност, истинското съдържание на развитието на нашата история. Всяка нация, която е съумяла да създаде собствена азбука, е устояла на историческите сътресения, промени и несгоди.
Поздравявам всички вас, които ежедневно допринасяте за културното благополучие и духовността на нашия народ, да бъдете вдъхновени, търсещи и мотивирани.
Вие, учителите и културните дейци, заслужвате поклон и уважение от цялото ни общество, защото Вашата дейност дава опора на всички нас в най-трудните дни!
Пожелавам Ви да творите в съзидателна среда, да радвате българския народ с таланта и изкуството си. Придържайте се към възрожденските идеали и пренасяйте просвещенската искра! Предайте на младите поколения обичта към науката, знанието и изкуствата!
Честит празник!
С уважение: инж. Емануил Манолов, кмет на община Павликени

loading...
Пътни строежи - Велико Търново