По проект за 113 277 лв. изграждат 3 детски площадки в Павликени

Публикувано на ср, 30 май 2018
182 четения

По проект на “Красива България” за 113 277 лв. в Павликени изграждат три детски площадки и ремонт на ограда в ДГ “Осми март”. Първата копка направиха кметът инж. Емануил Манолов, директорът на ДГ „Осми март” Магдалена Алексиева и представителят на фирмата изпълниел „МЕТАЛПЛАСТ ИНЖЕНЕРИНГ” ЕООД Русе Генадий Георгиев. Община Павликени участва в проекта със съфинансиране от 64 011 лв. , а срокът за изпълнение на обектите е до 16 септември 2018 г.

Предстои да  бъдат изградени три къта за игра в северната и западната част на двора на “Осми март”, като една от площадките е за деца до три години, а останалите две –  от три до шест години. Предвидени са и пясъчници , а в северозападната част на двора ще бъде разположена детска къщичка за почивка, общуване и тематични игри.

„Както обещахме преди  при първата копка в двора на ДГ „Слънце“, всяка година общината изготвя и кандидатства с проект, за да реновираме дворовете на всички детски заведения в  Павликени. Нека след завършването на тези детски площадки децата на ДГ „Осми март“ да играят щастливо!“, пожела  инж.Емануил Манолов.

Половината от работниците по проекта са наети от БТ в Павликени, стана ясно при откриване на обекта. А децата от детската градина  наесен ги очакват  много  нови забавления , игри и отдих на новите  и безопасни площадки.

Вася ТЕРЗИЕВА
сн. личен архив

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново