Павликени дава отговор на въпроса: “Кое е първо – яйцето или кокошката?”

Публикувано на пт, 27 Апр. 2018
264 четения

В събота Павликени дава отговор на въпрос, който вълнува човечеството от векове – “Кое е първо – яйцето или кокошката”. Това е мотото на петото издание на Празника на яйцето, който започва още от петък вечерта, съобщи кметът на Общината инж. Емануил Манолов. Тогава ще подгряват рок бандите “Багабонти” и Стенли.
За уникалния фест, единствен засега в страната, се очаква да пристигнат над 4000 гости, ще бъдат сготвени и над 4000 яйца. Реклама за събитието върви и сред туроператорските фирми, които организират екскурзии до Павликени.
За втора поредна година празникът ще се проведе в парка “Кирил Ракаров”, а новото тази година е, че ще има томбола с талони в два цвята. Единият казва, че яйцето е първото, а другият – че кокошката. Едновременно с това върви анкета във фейсбук на страницата на празника. Отговорите ще бъдат обобщени, а след жребий ще бъдат избрани двама от участниците в анкетата, които ще получат 48-инчов телевизор и смартфон, обясни инж. Манолов.
Кулинарни надпревари с нов регламент, над 1000 омлета, спортни игри, песни, танци, творчески работилници, сергии със занаяти са само част от забавленията. На празника благотворителен щанд ще подреди Фондация “Майки за донорство”. Гостите ще имат възможност да си направят селфи с щраусите нанду, които са най-новите обитатели в зоокъта на Павликени. Всеки ще качи снимките във фейсбук на страницата на празника, после жури ще избере най-доброто селфи. По време на феста ще пристигне и телен кафез във формата на яйце, откъдето ще литнат 30 гълъби.
През целия ден ще бъдат отворени творчески ателиета за екобижута, направа на къщички за птици, за кулинария и за растениевъдство, в която децата в кашпи ще садят над 140 цветя, а в парка – 3 фиданки. Новата семейна игра “Подскачащи гащи”, детската “Кокошчиците”, играта “Руска рулетка”, състезания за кметове, общински съветници, секретари на общини, кулинарен конкурс с Иван Звездев и водещият Ники Априлов ще забавляват гостите на празника. Вечерта ще пее Гери-Никол. Всички забавления са безплатни.
Над 15 000 лв. от Общината, спонсори и рекламодатели са осигурени за атрактивния фест в Павликени.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново