Откриват обновения физкултурен салон в Караисен

Публикувано на пт, 13 юли 2018
230 четения

Ремонтираният физкултурен салон на старото училище “Хаджи Димитър и Стефан Караджа” в Караисен ще бъде открит в събота, съобщи кметът Стефан Николов. Новата спортна придобивка е прекрасна идея, която вече е реалност с финансова помощ от дарители.
Дарителската кампания започва по инициатива на Пламен Иванчев, който обединява група съмишленици, които искат да правят добрини в България, в сдружение “1 процент Промяна”. Младият мъж живее в София, но има баба в селото, при която редовно е идвал през ваканциите. После продължил да посещава селото. Така един ден решава да бъде ремонтиран физкултурният салон в изоставеното училище и започва дарителска акция. С негово съдействие с изпълнението на ремонта се ангажира Людмил Дешев.
Салонът е оборудван с тенис маса и фитнес уреди, където хората от селото могат да спортуват. Освен това ще организираме и различни спортни състезания и тренировки. Сега, особено през лятото, селото е пълно с млади хора и животът се съживява, каза още кметът. Затова веднага след официалното откриване на салона, в него стартира Ден на отворените врати. Предвидени са открита тренировка по бразилския боен танц капойера за деца и възрастни с гост треньор Коста Щерев. Той е основател на най-многобройната група по капойера в България. След това започва турнир по тенис на маса. В 19,30 часа спортните инициативи ще бъдат закрити. В 20,00 часа за всички жители и гости на Караисен в читалище “Добра Надежда” ще бъде представена театралната постановка. “Шега в две действия”. Тя обединява студенти по театър от НБУ, които гастролират със спектакли в населени места, където няма театър и липсват театрални събития.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново