Откриха първия саниран блок в Павликени

Публикувано на пн, 14 май 2018
707 четения

В Павликени беше открит официално първият саниран блок.  Проектът е финансиран по Националната програма за енергийна ефективност, която осигури 751 000 лв. Сградата се намира на ул. “Св. св. Кирил и Методий” №1. Пусната е в експлоатация през 1983 г., има 4 входа с 66 апартамента, в които живеят 198 души.

Лентата прерязаха кметът инж. Емануил Манолов, управителят на фирмата-изпълнител инж. Кирил Атанасов и зам.-областният управител Ивета Кабакчиева. Аз съм убеден, че собствениците вече са усетили първите ползи, като намалени разходи за отопление през зимата и по-голям комфорт през лятото, отбеляза кметът. Той припомни, че са санирани и всички здравни и социални заведения в общината, в момента същите мерки се прилагат и за двете сгради на ПГАТ “Цанко Церковски”. Очаква се да бъдат одобрени проектите за училищата във Върбовка и Батак.

Към собствениците се обърна и инж. Кирил Атанасов, който апелира сградата да бъде опазена от недоброжелатели, които съсипват стените. Вече има такива примери. Атанасов обясни, че на блока е подменена дограмата, направено е топлинно изолиране на външните стени и покрива, поставено е енергийноспестяващо осветление и са обновени стълбищните клетки.

Това е първият блок в Павликени, в който собствениците на самостоятелни жилища създадоха Сдружение на собствениците с председател Евгени Димитров. То сключи договор за участие в Програмата. Жилищен блок №1 ще бъде най-красивият светъл и топъл – така го чувстваме ние, които се обединихме около идеята за санирането, сподели Димитров.

Вася ТЕРЗИЕВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново