Организират обществено обсъждане в Павликени за финансиране на проекти

Публикувано на ср, 23 сеп. 2020
78 четения

Община Павликени организира обществено обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг за осигуряване на финансиране на два проекта. Единият е за въвеждане на енергоспестяващи мерки на покрития плувен басейн в града чрез монтирането на соларни панели. Стойността на инвестицията възлиза на 431 900 лв. с ДДС, а средствата ще се търсят чрез дългосрочен общински дълг от “Фонд ФЛАГ” ЕАД.
Вторият проект е за изграждането на общински приют за безстопанствени животни, за който писа “Янтра ДНЕС”. Той ще бъде построен върху общински терен, разположен в покрайнините на Павликени. Предвижда се да има едноетажна обслужваща сграда, а за настаняване на животните са планирани навеси и кучешки колиби. Имотът, върху който ще бъде разположен приютът, позволява изграждане на 20 навеса с общ капацитет от 100 кучета. Стойността на проекта е 414 000 лв. с ДДС и също ще се финансира чрез дългосрочен общински дълг от “Фонд ФЛАГ”. Заемите ще бъдат обезпечени с приходи от местни данъци, такси, услуги, приходи от общинска собственост и др.
Общественото обсъждане ще се проведе на 24 септември – четвъртък, от 17,30 часа в заседателната зала на Общинския съвет в Павликени. Гражданите могат да се запознаят с документите по двата проекта в сградата на Общината.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново