Община Павликени отменя всички събития през септември

Публикувано на вт, 24 авг. 2021
1983 четения

От 24 август се забранява провеждането на събори и масови обществени мероприятия със събиране на хора на едно място на територията на община Павликени, включително и веселите ритуали (сватби) на открито. Целта на мярката е опазване живота и здравето на гражданите от разпространението на заболяването коронавирус COVID – 19.

Решението за това беше консултирано по време на заседанието на Общинския кризисен щаб за превенция на разпространението на заболяването коронавирус СOVID-19 при община Павликени.

Взети са предвид и предложението от Главния държавен здравен инспектор, както и решението на Областния кризисен щаб на област Велико Търново за борба с коронавирус, който преди два дни препоръча на всички кметове на десетте общини в областта да отложат провеждането на събори и масови мероприятие със събиране на много хора на едно място.

Във връзка с нареждането в Павликени се отменят фестивалът “Антична балканска земя“ (планиран за 4 септември), Фестивалът на павликенската традиционна кухня (планиран за 5 септември), състезанието „Офроуд 4х4 Павликени“ (планирано за 25-26 септември), местни събори в няколко села, както и планираните мероприятия за есенния празник на града. Отменя се и едно разрешение за провеждане на сватба в село Батак.

Провеждането на обществени мероприятия в присъствена форма на закрито се допуска при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението, в което се провеждат, при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м и носене на защитни маски за лице от всички участници.

Дейностите, които не са преустановени или забранени с новата заповед, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, които остават в сила.

Община Павликени призовава гражданите да спазват познатите противоепидемични мерки – да спазват дистанция, да носят предпазни маски, да избягват събирането в големи групи, да измиват ръцете си често. При първи симптоми да потърсят веднага личния си лекар по телефона.

Актуална информация гражданите могат да получат от сайта на община Павликени – www.pavlikeni.bg

loading...
Пътни строежи - Велико Търново