Община Павликени е удостоена за трети път с Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво

Публикувано на вт, 13 окт. 2020
125 четения

Европейският етикет за иновации и добро управление беше присъден за трети път на община Павликени. Призовете бяха връчени по време на официална церемония в резиденция „Бояна“ в София, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Призът бе връчен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Отличието заслужиха 23 български общини.

Етикетът за иновации и добро управление на местно ниво е сертификат за цялостно качество на управлението в общината и се оценява по единни критерии и процедури, разработени от Съвета на Европа. Той удостоверява, че управлението в общината отговаря на определени изисквания за качество на управлението и на предоставяните услуги за гражданите. Срокът на валидност на Етикета е 2 години. Оценката се извършва на база обективни показатели, чрез единни рамкови процедури и инструменти за оценяване. Носители на Етикета са местни власти, които приемат и прилагат в дейността си 12-те основни принципа на добро управление.

„Благодаря на организаторите от НСОРБ, които чрез цялостната своя дейност утвърждават, популяризират постигнатото и защитават интересите на българските общини. Чрез събития като днешното се виждат като на длан усилията на всички в местната власт да работят за спокойствието на българските граждани и за разрешаване на проблемите им“, обърна се към организаторите инж.Манолов.

Кметът на община Павликени беше отличен и с още една награда – за принос в развитието на местното самоуправление.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново