Нов външен асансьор откриха в поликлиниката в Павликени

Публикувано на чт, 14 Мар. 2019
666 четения

Новоизграден външен асансьор в Общинската поликлиника в Павликени беше открит вчера. Лентата на новото съоръжение прерязаха кметът инж. Емануил Манолов и представителя на фирмата изпълнител инж. Кирил Иванов. Съоръжението е монтирано по проект „Изграждане на достъпна среда – външен асансьор на сграда Общинска поликлиника – Павликени”, съфинансиран от Проект „Красива България” към МТСП. Общата стойност е 124 184 лв., от които Общината участва със съфинансиране от 49 973 лв. Изградена е асансьорна кула, разположена в ъгъла между съществуващото стълбище и коридора към основното фоайе на сградата. Асансьорът има 4 спирки – една за партера и по една за останалите три надземни нива на сградата. Новата придобивка е с товароподемност 800 кг и максимум 10 лица. Отговаря на всички нормативни изисквания и към момента в община Павликени няма изграден друг такъв хидравличен пътнически асансьор. Съоръжението разполага и с директна връзка с фирма, която осигурява техническата му безопасност при експлоатация.
Асансьорът ще осигури по-достъпни условия за потребителите на поликлиниката, а освен това са разкрити и три работни места за лица, наети от Дирекция „Бюро по труда”.
„Очаквах този момент от години, далеч преди да бъда избран за кмет. Виждайки страданията на хората тук, недоумявах как в края на ХХ в. няма асансьор в сграда, където идват възрастни, болни и трудноподвижни хора. Виждах с какви усилия те изкачваха и слизаха по тези стъпала. Благодарение на проект „Красива България“ дойде редът на този обект. Радвам се, че с този асансьор ще облекчим пациентите и работещите в тази поликлиника“, заяви кметът инж. Емануил Манолов. Той съобщи, че предстои обявяване на търг за отдаване под наем на всички кабинети на четвъртия етаж. Следващата седмица започват строителните работи по довършване на коридора и фоайето на последния етаж.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново