Напредва ремонтът по девет улици в Павликени и една в Бяла черква

Публикувано на ср, 4 авг. 2021
574 четения

До края на лятото се очаква да приключи ремонтът на девет улици в град Павликени и улица “Юнак” в Бяла черква. На улица “Ивайло” вече е приключило асфалтирането, както и на съседните, прилежащи към нея участъци.
Ремонтът на уличната мрежа е финансиран с постановление на Министерски съвет, което излезе точно преди Коледа м. г. Правителството отпусна 1,1 млн. лв. за ремонт на улиците. Включени са участъци от улиците “Христо Ботев”, “Св. св. Кирил и Методий”, булевард “Руски”, “Бачо Киро”, “Ивайло”, “Гурко”, “Преславска” и улица “Юнак” в Бяла черква. Улиците “Мусала” и “Славянска” ще бъдат асфалтирани по цялата им дължина.
Изпълнител на строително-монтажните работи е фирмата “Пътища и мостове” ЕООД, гр. Провадия. В някои от участъците частично ще бъдат подменени улични бордюри. Сред дейностите се включва и подготовка на земната основа и направа на основа от заклинена трошенокаменна настилка с подбрана зърнометрия, фрезоване на отделни участъци от асфалтовата настилка и полагане еднопластово на плътен асфалтобетон, машинно полагане на плътна асфалтова смес, както и ремонт на ревизионните шахти, уточняват от местната администрация.
Весела БАЙЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново