Напредва реконструкцията на читалището в Павликени

Публикувано на ср, 5 авг. 2020
282 четения

rpt

Напредва ремонтът в сградата на НЧ „Братство-1886“ в Павликени, който културните дейци очакваха от години. Мащабното строителство е факт след намесата на кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов, който убеди Министерския съвет от нуждата спешно да започне реконструкция в сградата. С постановление на правителството бяха отпуснати 1 499 928,00 лв.

Освен реконструкция са предвидени още и саниране и газификация сградата. Изпълнител на строително-монтажните работи е „ЕКО ТРАДЕКС ГРУП“ АД, гр. Хасково, съгласно договор с възложителя Община Павликени.

Планирана е още подмяна на стара дървена дограма с нова PVC със стъклопакет. Топлоизолация на външни стени и покрив също ще бъде извършена. Запазват се двете барелефни пана на фасадата. Започнат е вече ремонтът на покрива, където ще бъде монтирана ТПО мембрана и поставени нови ламаринени обшивки.

Вътрешните ремонти включват основен ремонт на голямата зала и сцената, където ще бъдат поставени нови подови настилки, боядисани стени и тавани, ново оборудване, нови зрителски столове, озвучаване, театрално осветление. Основно ще се обновят помещенията на библиотеките, репетиционните зали и кабинети.

Най-големият настоящ проблем с липсата на отопление на читалището ще бъде разрешен с изпълнение на нова отоплителна система и нов газов котел.

Ремонтните дейности по проекта и въвеждането на обекта в експлоатация следва да приключат до края на годината.

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново